CB Βάσεως

Κατασκευαστές

  • MARINE ANTENNAS

  • DB-10

  • DEKTES & SCANNERS

  • CRT ELECTRO

  • FALKOS HB-250B

  • ΚΕΡΑΙΕΣ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ COMET

  • Diamond Antenna

  • MOTOROLA

    MOTOROLA
  • DX PRO

GRAZIOLI G-MAX "THE BEAST"

ACBB036

Νέο προϊόν

GRAZIOLI Antenne

Η μεγαλύτερη κάθετη κεραία CB/10m παραγωγής όλων των εποχών ! Έχει μήκος 10.85m και την κορυφαία ποιότητα της Grazioli Antenne. Είναι μια κεραία collinear με 2 συμφασικά τμήματα 5/8λ over 1/4λ, πραγματικό κέρδος 3.5dBd και αντοχή στην ισχύ 5000W συνεχώς All mode. 

 

Περισσότερες λεπτομέρειες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

319,00 €

More info

Η μεγαλύτερη κάθετη κεραία CB/10m παραγωγής όλων των εποχών ! Έχει μήκος 10.85m και την κορυφαία ποιότητα της Grazioli Antenne. Είναι μια κεραία τύπου Collinear με 2 συμφασικά τμήματα 5/8λ over 1/4λ, πραγματικό κέρδος 3.5dBd και αντοχή στην ισχύ 5000W συνεχώς All mode. 

Χτισμένη στη μηχανική αντοχή της καλά δοκιμασμένης FE10V, αυτή η κεραία έχει εξαιρετική απόδοση συγκρίσιμη ή καλύτερη από μια Yagi 2 στοιχείων, αλλά με το πλεονέκτημα ότι η G-Max είναι πανκατευθυντική.

Η G-Max δεν φοβάται τη σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη κάθετη κεραία στην αγορά, είτε είναι τύπου 5/8, J-Pole, είτε άλλων τύπων. Χάρη στο υψηλό κέρδος, τον συμπιεσμένο κύριο λοβό με χαμηλή γωνία ακτινοβολίας, θα σας εγγυηθεί απόδοση που δεν έχετε ξαναδεί.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥH

Για τους σωλήνες μας έχουμε χρησιμοποιήσει το καλύτερο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κεραιών. είναι το κράμα αλουμινίου, μαγνησίου και πυριτίου που ονομάζεται AW6063-T66, σκληρυμένο στην κατάσταση T-66. Προσδίδει στη γραφίδα εξαιρετική αντίσταση, η οποία επιτυγχάνεται με εξώθηση και στη συνέχεια με ψυχρή έλξη.
Τα σωληνωτά στοιχεία μας είναι εξαιρετικά ακριβή και στις δύο διαμέτρους, καθώς και στο πάχος του τοιχώματος, επιτρέποντας ακριβή σύζευξη με το λιγότερο "παιχνίδι" μεταξύ των σωλήνων.
Το "Ground Plane" αποτελείται από 4 ισχυρά radials μήκους 2,7m, "Full-Quarter Wave" κατασκευασμένα σε δύο τηλεσκοπικά τμήματα με στερέωση με σφιγκτήρα, με διάμετρο και πάχος αντίστοιχα 13×1,25mm και 10x1mm.
Τα radials στερεώνονται στην πλάκα στήριξης μέσω δύο μπουλονιών U και αυτοασφαλιζόμενων παξιμαδιών. στον χώρο στερέωσης υπάρχουν 4 ενισχύσεις από fiberglass που ενισχύουν τους αρμούς και αποτρέπουν τη σύνθλιψη.


Το πηνίο G-Max έχει τοποθετηθεί προσεκτικά στα άκρα των δύο κεντρικών τμημάτων ακτινοβολίας.
Εκτελεί τρεις λειτουργίες εξαιρετικής σημασίας για αυτόν τον τύπο συμφασικών κεραιών, η πρώτη έχει το καθήκον να καθυστερεί κατά 180° τη φάση του σήματος RF μεταξύ του πρώτου τμήματος στο 1/4 Lambda και του δεύτερου τμήματος στο 5/8 Lambda, έτσι ότι ολόκληρο το τμήμα που ακτινοβολεί (μαστίγιο) ακτινοβολεί σε φάση.
Η δεύτερη λειτουργία είναι η αντιστάθμιση της ισχυρής χωρητικής αντίδρασης που υπάρχει στο άνω τμήμα 5/8 χάρη στην εγγενή επαγωγική του αντίδραση και η τρίτη λειτουργία είναι να μεταφέρει όλη την ισχύ που τροφοδοτείται στο επάνω τμήμα χωρίς απώλειες.
Όλα αυτά γίνονται δυνατά χάρη στον υψηλό παράγοντα "Q" του πηνίου μας, που έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί και τις τρεις λειτουργίες που αναφέρονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η μοναδική Collinear Ground Plane στον κόσμο για 10 ή 11 μέτρα

H Grazioli "G-Max" είναι μια κατακόρυφη κεραία τύπου Ground Plane Collinear υψηλού κέρδους, το "μαστίγιο"  αποτελείται από δύο ξεχωριστά τμήματα που τροφοδοτούνται σε φάση μέσω ενός ειδικού πηνίου αλουμινίου σωστά τοποθετημένου.
Η τροφοδοσία είναι άμεση και λαμβάνει χώρα στο κάτω μέρος του μαστίγιου που έχει μήκος περίπου 1/4λ, στη συνέχεια μέσω του πηνίου διόρθωσης φάσης το σήμα RF πηγαίνει να τροφοδοτήσει σε φάση και το πάνω μέρος μήκους περίπου 5/8λ.
Το αποτέλεσμα είναι ότι ολόκληρη η κεραία περίπου 10,3 m ακτινοβολεί σε φάση με κέρδος σχεδόν 6dBi και πολύ χαμηλή γωνία ακτινοβολίας (τυπική περίπου 8°).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η G-Max παρέχεται με σφιγκτήρα τριών επίτονων  που συνιστούμε πάντα να τοποθετείται.

Ηλεκτρικά ΔεδομέναΜηχανικά Δεδομένα
Τύπος κεραίας

 Collinear 5/8λ πάνω από 1/4λ σε φάση

Υλικά

Σωλήνας από κράμα AW6063-T66, Fiberglass, Brass, PTFE. Όλο το υλικό είναι κατασκευασμένο από SS AISI-304 και AISI 316

Εύρος ΣυχνοτήτωνΣυντονίζεται από 27 έως 28,5 MHzΕπιφάνεια ανέμου0,34μ 
Αντίσταση50Ω Φορτίο ανέμου @ 130 Km/h32,5 κιλά 
Τύπος ακτινοβολίαςΠανκατευθυντικόΕπιβίωση ανέμου
με σχοινί τύπου (χωρίς πάγο)
130 χλμ/ώρα
ΠόλωσηΓραμμική – ΚάθετηΎψος κεραίας (με σωλήνα στερέωσης)10,85 m στα 27 MHz
Κέρδος3,5dBd – 5,65dBiΜήκος ακτίνων2,7 μέτρα (κύμα ολόκληρου τετάρτου)
Εύρος ζώνης @SWR 2:1≥ 1,3 MHz @ 27 MHzΣτήριγμα ιστού τοποθέτησηςø 40-54 χλστ
SWR @resonance≤1,2 τυπικό < 1,1Κεραία Καθαρό βάρος6,8 κιλά
Μέγιστη. Δύναμη εισαγωγής5000 Watts συνεχής σε όλη τη λειτουργίαΔιαστάσεις συσκευασίας14x14x145 εκ
Σύστημα τροφοδοσίαςΑπευθείας, με τσοκ DC-GroundΒάρος στη συσκευασία8,2 κιλά
Υποδοχή εισόδουΘηλυκό 50Ω UHF, μονωτής PTFE, επιχρυσωμένο κεντρικό pin

18 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Follow us on Facebook