CB Βάσεως

Κατασκευαστές

  • MARINE ANTENNAS

  • DB-10

  • DEKTES & SCANNERS

  • CRT ELECTRO

  • FALKOS HB-250B

  • ΚΕΡΑΙΕΣ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ COMET

  • Diamond Antenna

  • MOTOROLA

    MOTOROLA
  • DX PRO

GRAZIOLI HW10V CB/10m

ACBB035

Νέο προϊόν

GRAZIOLI Antenne

Η Grazioli Αntenne Italy φημίζεται για την ιδιαίτερα στιβαρή, αποδοτική και ποιοτική κατασκευή των κεραιών της. Το μοντέλο HW10V Half Wave είναι ένα κλασικό παράδειγμα μιας τέτοιας κατασκευής. 

Περισσότερες λεπτομέρειες

199,00 €

More info

Η Grazioli Αntenne Italy φημίζεται για την ιδιαίτερα στιβαρή, αποδοτική και ποιοτική κατασκευή των κεραιών της. Το μοντέλο HW10V Half Wave είναι ένα κλασικό παράδειγμα μιας τέτοιας κατασκευής. 

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η HW10V είναι κατακόρυφη κεραία 1/2 λ που τροφοδοτείται στη βάση, ρυθμιζόμενη από 26 έως 30 MHz με ρύθμιση του μήκους του μαστιγίου και για λεπτομέρεια στη βάση μέσω ενός μεταβλητού πυκνωτή υψηλής τάσης με μόνωση PTFE τεφλόν (40 kV).

Εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή από κράμα αλουμινίου AW6063-T66 και κατεργασμένα με CNC εξαρτήματα από συμπαγές υλικό.

Παρέχεται με υψηλής ποιότητας συνδετήρες από ανοξείδωτο χάλυβα 304 και 316 για μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς σκουριά.

Υψηλή ισχύς εισόδου, έως 3 kW συνεχής All-mode.

Λεπτομερές εγχειρίδιο συναρμολόγησης και σειριακός αριθμός που προσδιορίζει την παρτίδα παραγωγής και τα δεδομένα κατασκευής.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Για τους σωλήνες μας, χρησιμοποιήσαμε το καλύτερο διαθέσιμο κράμα κατασκευής κεραίας: Το AW6063-T66 είναι ένα κράμα αλουμινίου, μαγνησίου και πυριτίου που έχει σκληρυνθεί σε θερμοκρασία T-66 που δίνει στη σωλήνα εξαιρετική αντοχή. Διαμορφώνεται με εξώθηση και επακολουθεί ψυχρή κατεργασία. Οι σωλήνες μας είναι εξαιρετικά ακριβείς και στις δύο διαμέτρους και επίσης στο πάχος του τοιχώματος, εξασφαλίζοντας ακριβή εφαρμογή με λιγότερο «παιχνίδι» μεταξύ των σωλήνων.

    

Για αυτό το προϊόν, έχουμε φτιάξει ένα ειδικό παράλληλο κύκλωμα LC για να προσαρμόσουμε την υψηλή σύνθετη αντίσταση που παρουσιάζει αυτός ο τύπος κεραίας όταν τροφοδοτείται στη βάση.
Το πηνίο υψηλής Q έχει γενναιόδωρο μέγεθος, αιωρούμενο στον αέρα, με πηνία σε μεγάλη απόσταση και χωρίς μεταλλικούς πυρήνες. Ο ομοαξονικός μεταβλητός πυκνωτής (παρόμοιος με Gamma Match) βρίσκεται στη βάση δίπλα στο πηνίο για εύκολο συντονισμό. Κατασκευασμένο με μόνωση PTFE, μπορεί να αντέξει εξαιρετικά υψηλές τάσεις που υπερβαίνουν τα 40 kV και δεν είναι ευαίσθητο στη θερμοκρασία περιβάλλοντος, τη βροχή και την υγρασία και δεν θερμαίνεται όταν εκτίθεται σε υψηλή ισχύ.

Κατά την ανάπτυξη του κυκλώματος αντιστοίχισης, έπρεπε να ρυθμίσουμε προσεκτικά τόσο την αυτεπαγωγή (L) όσο και την χωρητικότητα (C) για να αποκτήσουμε ένα πραγματικά αποδοτικό κύκλωμα που είναι αξιόπιστο και χωρίς προβλήματα. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα υψηλή απόδοση και δυνατότητα χειρισμού ισχύος ραδιοσυχνοτήτων έως 3 kW συνεχούς λειτουργίας all-mode.

Επιπλέον, το πηνίο είναι απευθείας γειωμένο DC για να μειώσει σημαντικά τον ατμοσφαιρικό θόρυβο.

Η υποδοχή UHF (PL259) δεν είναι εμπορική υποδοχή τύπου SO-239 όπως χρησιμοποιούν οι περισσότεροι κατασκευαστές. Ο σύνδεσμος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε απευθείας από εμάς, έχει πραγματική σύνθετη αντίσταση 50 Ohms και μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και 500 MHz. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος σύνδεσμος ικανός να αντέχει 5kW CW συνεχές στα 30 MHz.

Το μονωτικό μέρος είναι κατασκευασμένο από PTFE (TEFLON) το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα μονωτικά υλικά λόγω της εξαιρετικής ηλεκτρικής (χαμηλής διηλεκτρικής σταθεράς και μειωμένου συντελεστή απώλειας) και θερμικού (θερμοκρασία λειτουργίας από -100 ° έως + 260 °) και προστατεύεται από ειδική ελαστομερή κουκούλα που αποτρέπει τη διείσδυση νερού και υγρασία. 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ηλεκτρικά ΔεδομέναΜηχανικά Δεδομένα
Τύπος κεραίας1/2 λ End FedΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑΣωλήνας σκληρής έλξης από κράμα αλουμινίου AW6063-T66, Fiberglass, Brass, PTFE. Όλο το υλικό είναι κατασκευασμένο από SS AISI-304 και 316
Εύρος συχνοτήτωνΣυντονίζεται από 26 έως 30 MHz (με πίνακα)Επιφάνεια ανέμου0,195μ 
Αντίσταση50Ω Φορτίο ανέμου @ 130 Km/h19 κιλά 
Τύπος ακτινοβολίαςΠανκατευθυντικόΕπιβίωση ανέμου (χωρίς πάγο)130 χλμ/ώρα
ΠόλωσηΓραμμική – ΚάθετηΎψος κεραίας5,94μ
Κέρδος0 dBd – 2,15 dBiΜήκος καλοριφέρ5,38 m (Half Wave)
Εύρος ζώνης @SWR 2:1≥ 1,7MHz @ 28MHzΣτήριγμα ιστού τοποθέτησηςø 40-54 χλστ
SWR @resonance≤1,2:1 Τυπικό ≤1,1:1Βάρος κεραίας3,1 κιλά
Μέγιστη. Δύναμη εισαγωγής3000 Watts συνεχής σε όλη τη λειτουργίαΔιαστάσεις συσκευασίας14x14x145 εκ
Σύστημα τροφοδοσίαςΚύκλωμα LC υψηλής «Q», DC-GroundΒάρος σε συσκευασία4,3 κιλά
Υποδοχή εισόδουSO239 μονωτής PTFE 50Ω UHF, επιχρυσωμένος πείρος

18 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Follow us on Facebook