CB Βάσεως

Κατασκευαστές

  • MARINE ANTENNAS

  • DB-10

  • DEKTES & SCANNERS

  • CRT ELECTRO

  • FALKOS HB-250B

  • ΚΕΡΑΙΕΣ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ COMET

  • Diamond Antenna

  • MOTOROLA

    MOTOROLA
  • DX PRO

GRAZIOLI FE10V 10/11m ANTENNA

ACBB034

Νέο προϊόν

GRAZIOLI Antenne

Η Grazioli Αntenne Italy φημίζεται για την ιδιαίτερα στιβαρή, αποδοτική και ποιοτική κατασκευή των κεραιών της. Το μοντέλο FE10V είναι ένα κλασικό παράδειγμα μιας τέτοιας κατασκευής. 

Περισσότερες λεπτομέρειες

239,00 €

More info

Η Grazioli Αntenne Italy φημίζεται για την ιδιαίτερα στιβαρή, αποδοτική και ποιοτική κατασκευή των κεραιών της. Το μοντέλο FE10V είναι ένα κλασικό παράδειγμα μιας τέτοιας κατασκευής. 

Η Grazioli FE10V είναι μια κεραία 5/8 λ για την μπάντα 10 ή 11 (CB) μέτρων.

Εξαιρετικά στιβαρή κεραία υψηλής απόδοσης με χαμηλή γωνία ακτινοβολίας, που μπορεί να αντέξει εξαιρετικά υψηλή ισχύ 5KW συνεχώς σε οποιοδήποτε τρόπο διαμόρφωσης.

Η Grazioli FE10V διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν κορυφαία επιλογή στις κεραίες CB/10m και συγκεντρώνει τεχνογνωσία και εμπειρία πολλών ετών της Ιταλικής Grazioli Antenne.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 

Για τους σωλήνες αλουμινίου χρησιμοποιεί το καλύτερο κράμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των κεραιών το κράμα AW6063-T66 από αλουμίνιο, μαγνήσιο και πυρίτιο σκληρυμένο στην κατάσταση T-66 που δίνει στο μαστίγιο εξαιρετική αντίσταση και αντοχή.
Οι σωλήνες μας είναι εξαιρετικά ακριβείς και στις δύο διαμέτρους, αλλά και στο πάχος του τοιχώματος, επιτρέποντας ακριβή σύζευξη και με λιγότερο «παιχνίδι» μεταξύ των σωλήνων.
Το "Ground Plane" αποτελείται από 4 στιβαρά ακτινικά (radials) μήκους 2,7 m, "Full-Quarter Wave" κατασκευασμένα σε δύο τηλεσκοπικά τμήματα με στερέωση με σφιγκτήρα, με διάμετρο και πάχος τοιχώματος αντίστοιχα 13 × 1,25 mm και 10 x 1 mm, τα οποία είναι σταθερά στην πλάκα στήριξης μέσω δύο U-Bolt και αυτοασφαλιζόμενων παξιμαδιών Stainless Steel.
Στην περιοχή στερέωσης παρέχονται 4 ενισχύσεις από fiberglass που ενισχύουν τους αρμούς και αποφεύγουν τη σύνθλιψη των σωλήνων.

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Συγκρίναμε δύο κεραίες 5/8, μία με GP που αποτελείται από 8 radials 1/8 λάμδα (μήκους περίπου 1,35 m) και μία με Grazioli FE10V με 4 radials RESONANT 1/4 λ (μήκους περίπου 2,7 m). υπό τις ίδιες συνθήκες εγκατάστασης.
Το αποτέλεσμα της δοκιμής μας είναι ότι η έκδοση με 4 ακτινικά συντονισμού ¼ λάμδα αποκτά πάντα μέγιστη γωνία ακτινοβολίας ή απογείωση περίπου 4 ° ή 5 ° χαμηλότερη, επιτρέποντας σημαντική βελτίωση των επαφών DX μεγάλων αποστάσεων.

Το πηνίο παίζει θεμελιώδη ρόλο για την αντιστοίχιση σύνθετης αντίστασης και τη μέγιστη μεταφορά ραδιοσυχνοτήτων, το σχήμα του που δίνεται από την αναλογία μήκους / διαμέτρου, το βήμα μεταξύ των στροφών, το υλικό και η διάμετρος του σύρματος και η παρουσία ή απουσία μεταλλικών πυρήνων μέσα σε αυτό, καθορίζουν την ποιότητα παράγοντας «Q».

Με απλά λόγια, όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή "Q" του πηνίου, τόσο μικρότερες είναι οι απώλειες σε υψηλή συχνότητα.
Δημιουργήσαμε ένα γενναιόδωρο πηνίο αναρτημένο στον αέρα χωρίς μεταλλικούς πυρήνες, με αναλογία L/D 1,3 και στροφές με μεγάλη απόσταση, λαμβάνοντας τιμή "Q" περίπου 2500 σε συχνότητα 28 MHz, όταν οι καλύτερες ανταγωνιστικές κεραίες δεν το κάνουν φτάνουν τα 1500.

Αυτό μεταφράζεται σε μέγιστη απόδοση και ικανότητα αντοχής σε  υψηλές ισχείς ραδιοσυχνοτήτων.Επιπλέον, το πηνίο συνδέεται απευθείας με τη γείωση σε συνεχές ρεύμα (DC-Ground), με αυτόν τον τρόπο μειώνονται σημαντικά οι ατμοσφαιρικές διαταραχές και οι θόρυβοι του περιβάλλοντος.

Η υποδοχή UHF (PL259) δεν είναι εμπορική υποδοχή τύπου SO-239 όπως χρησιμοποιούν οι περισσότεροι κατασκευαστές. Ο σύνδεσμος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε απευθείας από εμάς, έχει πραγματική σύνθετη αντίσταση 50 Ohms και μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και 500 MHz. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος σύνδεσμος ικανός να αντέχει 5kW CW συνεχές στα 30 MHz.

Το μονωτικό μέρος είναι κατασκευασμένο από PTFE (TEFLON) το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα μονωτικά υλικά λόγω της εξαιρετικής ηλεκτρικής (χαμηλής διηλεκτρικής σταθεράς και μειωμένου συντελεστή απώλειας) και θερμικού (θερμοκρασία λειτουργίας από -100 ° έως + 260 °) και προστατεύεται από ειδική ελαστομερή κουκούλα που αποτρέπει τη διείσδυση νερού και υγρασία. 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ηλεκτρικά ΔεδομέναΜηχανικά Δεδομένα
Τύπος κεραίας5/8 λ GP με 4 πλήρεις ακτίνες ¼ waveΥλικάΣωλήνας σκληρής έλξης από κράμα αλουμινίου AW6063-T66, Fiberglass, Brass, PTFE. Όλο το υλικό είναι κατασκευασμένο από SS AISI-304 και 316
Εύρος ΣυχνοτήτωνΣυντονίζεται από 26 έως 30 MHz (με Γράφημα)Επιφάνεια ανέμου0,29μ 
Αντίσταση50Ω Φορτίο ανέμου @ 130 Km/h280N – 28,5Kgf 
Τύπος ακτινοβολίαςΠανκατευθυντικόΕπιβίωση ανέμου (χωρίς πάγο)130 χλμ/ώρα
ΠόλωσηΓραμμική – ΚάθετηΎψος κεραίας7,63m 26MHz
Κέρδος1,5dBd – 3,65dBiΜήκος ακτίνων2,7 μέτρα (L/4 Wave)
Εύρος ζώνης @SWR 2:1≥ 1,4 MHz @ 26 MHz έως ≥ 1,6 MHz @ 30 MHzΣτήριγμα ιστού τοποθέτησηςø 40-54 χλστ
SWR @resonance≤1,2:1 @ υποδοχή κεραίαςΚεραία Καθαρό βάρος6 κιλά
Μέγιστη Ισχύς5000 Watts συνεχής σε όλες τις διαμορφώσειςΔιαστάσεις συσκευασίας14x14x145 εκ
Σύστημα τροφοδοσίαςΠηνίο ταιριάσματος με περιέλιξη αέρα υψηλής Q, DC-GroundΒάρος στη συσκευασία7,3 κιλά
Υποδοχή εισόδουSO239 Connector PTFE 50Ω UHF, επιχρυσωμένος πείρος

18 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Follow us on Facebook