YAESU MD 200
 YAESU MD-200A8X

Επιτραπέζιο μικρόφωνο πάρα πολύ υψηλής πιστότητας, δυναμικό.Έχει σχεδιαστεί για λειτουργία SSB υψηλής πιστότητας, επιτρέποντας την πιστή αναπαραγωγή της φωνής του χειριστή με αμελητέα παραμόρφωση.

€249.00

DM 30
Διαθέτει διακόπτη για επιλογή ρυθμιζόμενης ή σταθερής τάσης 13.8V.
€110.00
SIRIO SD 1300U W 52794cc1414b6
SIRIO SD-1300 WIDE BAND DISCONE
Εξαιρετικής κατασκευής κεραία Discone ευρείας λήψης και εκπομπής από 25 έως 1300 MHz.
€119.00
EAntenna Multiba 5250614c14909

EAntenna Multiband Rotary Dipole CLASSIC 10/15/20m

Στιβαρή κατασκευή, αποδεκτό βάρος, αντοχή της σε ισχύ 3 kW, πλεονέκτημα περιστροφής. Αποτελείται από 3 στοιχεία τοποθετημένα το ένα επάνω από το άλλο και η τροφοδοσία της γίνεται μόνο μέσω ενός ομοαξονικού καλωδίου και στις 3 ζώνες.

€295.00

EA270ZB13EAntenna 5+8 EL
Multi-band κεραία και για
τις δυο ζώνες VHF/UHF.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί
για FM, αλλά και SSB/ CW,
με τοποθέτηση κάθετα η
οριζόντια αντίστοιχα.
€109.00
eantenna 80ocf15 windom 80m

Κεραίες Windom (Ασύμμετρα Δίπολα)

Από €99.00

Diamond Antenna 52758b7f82d85

Diamond Antenna A-144S10, (VHF)

Κατευθυνόμενη κεραία βάσης VHF υψηλής απολαβής. Καλύπτει από 144 έως 146MHz

 

€76.00

Comet CYA 1216E 56bb9ef787aea

Comet CYA-1216E

Η Comet CYA-1216E 23cm έχει πάνω από 16 dBi απολαβή και η ιαπωνική κατασκευαστική ποιότητα της θα σας παρέχει πολλά χρόνια εγγυημένη λειτουργία στους 1.2 GHz.

€159.00

Έχουμε 134 επισκέπτες συνδεδεμένους


Alinco DX-SR9 Πομποδέκτης HF και SDR

Συνδυάζει τις αρετές ενός κανονικού πομποδέκτη Βραχέων κυμάτων με αυτές ενός πομποδέκτη SDR. Τώρα σε νέα πολύ χαμηλότερη τιμή.
€789.00

Το DX-SR9 είναι το νέο μοντέλο της Alinco που συνδυάζει τις αρετές ενός κανονικού πομποδέκτη Βραχέων κυμάτων με αυτές ενός πομποδέκτη SDR. Εκτός από τα κλασσικά κυκλώματα που αποτελούν ένα κανονικό πομποδέκτη Βραχέων περιλαμβάνει και όλα τα απαραίτητα για την λειτουργία ενός SDRμε την βοήθεια του ειδικού προγράμματος kgtrx, που προσθέτει πάρα πολλές δυνατότητες στο συγκεκριμένο μοντέλο.

DX-SR9-3 

Το DX-SR9 είναι ουσιαστικά η εξέλιξη του προηγούμενου μοντέλου της AlincoDX-SR8 με το οποίο έχει την ίδια ακριβώς πρόσοψη με μόνη διαφορά το χρώμα των ενδείξεων επάνω της. Χαρακτηριστικό γνώρισμα και του DX-SR9 είναι η μεγάλη οθόνη, το αριθμητικό πληκτρολόγιο και το μεγάφωνο που είναι τοποθετημένο στην πρόσοψη. Η επιλογή των διαμορφώσεων στην κανονική λειτουργία γίνεται με το πλήκτρο “MODE”. Υποστηρίζονται διαμορφώσεις AM, FM, SSBκαι CW. Επιπλέον δύο εναλλακτικοί τρόποι διαμόρφωσης SSBυποστηρίζονται. Η Alinco τους ονομάζει UT και LT και είναι ουσιαστικά διαμορφώσεις USB και LSB αλλά με ειδικά διαμορφωμένο εύρος για χρήση σε ψηφιακά modeόπως RTTY, FAX, SSTV και PSK31.

 DX-SR9-2

Εδώ πρέπει να σταθούμε λίγο αφού η Alinco έχει δώσει στο DX-SR9 επιπλέον δυνατότητες ειδικά για χρήση με ψηφιακά mode. Με τον συγκεκριμένο πομποδέκτη δεν θα χρειαστείτε κάποιο ειδικό interfaceγια να κάνετε ψηφιακά modeόπως PSK31 ή RTTY. Αυτό συμβαίνει γιατί το DX-SR9 στο πίσω μέρος του διαθέτει ειδική είσοδο που η Alinco ονομάζει “modport”. Η συγκεκριμένη πόρτα είναι ουσιαστικά μία είσοδος τύπου Line-In που μπορεί να συνδεθεί με την έξοδο μιας κάρτας ήχου ηλεκτρονικού υπολογιστή ή την έξοδο μιας κονσόλας ήχου. Ότι σήμα δώσουμε στην συγκεκριμένη είσοδο θα εκπεμφθεί σύμφωνα με τον τρόπο διαμόρφωσης που έχουμε επιλέξει πχ AM. Για τα ψηφιακά mode που ενδιαφέρουν τους ραδιοερασιτέχνες η λειτουργία PTTδεν χρειάζεται επίσης κάποιο ειδικό interface αφού και αυτό έχει προβλεφθεί. Στο μενού επιλογών του πομποδέκτη υπάρχει η επιλογή DVOX (DigitalVox). Μόλις την ενεργοποιήσουμε η εκπομπή του πομποδέκτη ενεργοποιείται αυτόματα την στιγμή που θα ανιχνευθεί κάποιο σήμα ήχου στην είσοδο “modport”.

 DX-SR9-4

Η αποκωδικοποίηση των ψηφιακών mode έχει επίσης προβλεφθεί να γίνεται χωρίς την ανάγκη κάποιου ειδικού interface αφού στην πρόσοψη του DX-SR9 υπάρχουν δύο έξοδοι ήχου για ακουστικά και μεγάφωνο που μπορούν να συνδεθούν με ένα απλό καλώδιο με το Line-Inτης κάρτας ήχου του υπολογιστή που χρησιμοποιούμε για αποκωδικοποίηση. Αν φυσικά έχετε ήδη κάποιο interface για ψηφιακές διαμορφώσεις μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αν θέλετε κάνοντας τις απαραίτητες συνδέσεις μέσω της εισόδου μικροφώνου που υπάρχει στην πρόσοψη του DX-SR9.

Χαρακτηριστικά του πομποδέκτη DX-SR9T/E

 • Κάλυψη όλων των ραδιοερασιτεχνικών περιοχών στα βραχέα και HF
  Υπάρχουν διαθέσιμα 2 μοντέλα DX-SR9T (για την βόρειο Αμερική) και το DX-SR9E (για την Ευρώπη και άλλες περιοχές). Ο DX-SR9 προσφέρει κάλυψη από τα 160mέως και τα 10m ( Το μοντέλο DX-SR9Tπεριλαμβάνει και την περιοχή των 5.3MHz) στις διαμορφώσεις SSB, CW, ΑΜ και FM. Η ισχύς εξόδου του είναι 100W για SSB/CW/FM, 40W για AM με ρυθμίσεις εξόδου χαμηλή (low) και πολύ χαμηλή (super-low) για λειτουργία QRP. Επιπλέον ο δέκτης γενικής κάλυψης που διαθέτει καλύπτει σε όλες τις διαμορφώσεις την περιοχή από 135kHz~ 30MHz.
 • Αποσπώμενη πρόσοψη
  Η πλήρως αποσπώμενη πρόσοψη με την μεγάλη οθόνη LCD, δίνει την δυνατότητα της εύκολης εγκατάστασης του πομποδέκτη στο αυτοκίνητο, το σκάφος ή ακόμη και στο shack. (Είναι απαραίτητη η προμήθεια του προαιρετικού καλωδίου EDS-17)
 • Απευθείας εισαγωγή μέσω του αριθμητικού πληκτρολογίου
  Ενώ με τη ρόδα συντονισμού συντονίζετε με το εξορισμού βήμα των 10Hz (το οποίο ρυθμίζεται στη λειτουργία ρυθμίσεων), το αριθμητικό πληκτρολόγιο δίνει την δυνατότητα της άμεσης εισαγωγής συχνότητας, επιλογής μπάντας και άλλων λειτουργιών.
 • Εξάλειψη παρασίτων και των παρεμβολών
  Απορρίψτε τα ανεπιθύμητα σήματα και τις παρεμβολές με την χρήση του IF Shift. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα στενό φίλτρο (narrow filter), είτε την καταστολή θορύβου (Noise Blanker), είτε το RIT/XIT.
 • Με έμφαση στη λειτουργία CW
  O πομποδέκτης διαθέτει σαν στάνταρ ένα ηλεκτρονικό κλειδί. Μπορείτε να κάνετε λήψη σημάτων CW χρησιμοποιώντας είτε την πάνω είτε την κάτω πλευρική της φέρουσας. Υπάρχει ακόμη η επιλογή του ύψους του τόνου καθώς και οι λειτουργίες FULL QSK και Semi ή AutoBreak-in, split, φίλτρο narrow, AGC και RF gain.
 • Φημισμένη ποιότητα ακουστικού σήματος
  Το δυναμικό μικρόφωνο και ο συμπιεστής ομιλίας συντελούν στο καθαρό και ισχυρό σήμα εκπομπής.
 • Βελτιωμένες λειτουργίες σάρωσης
  Ο πομποδέκτης DX-SR9Eδιαθέτει πολλαπλές λειτουργίες σάρωσης: Σάρωση προτεραιότητας, αναζήτηση, βάσει χρόνου, αναζήτηση στη μνήμη και προγραμματιζόμενη αναζήτηση. Η ρύθμιση σάρωσης βάσει χρόνου δεν απαιτεί σίγαση από το squelch, έτσι έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ταυτόχρονα ψηφιακά σήματα και εκπομπές ομιλίας με τη σάρωση της μνήμης.
 • Επιπλέον λειτουργίες που παρέχει ο DX-SR9E
  Ο πομποδέκτης DX-SR9E διαθέτει επιπλέον, εξασθενητή σήματος και προενισχυτή 4 θέσεων, 3 κλίμακες ισχύος εξόδου με την ελάχιστη κλίμακα (QRP 0.1W ~2W ρυθμιζόμενη), διπλό VFO, 600 μνήμες ταξινομημένες σε 3 τράπεζες των 200 μνημών η καθεμιά, υποδοχές για αυτόματο αντένα τιούνερ και ALC για τον έλεγχο ενισχυτών ισχύος (linear). Ανεξάρτητα κουμπιά για τη ρύθμιση έντασης, squelch, RIT και IF Shift. Διαθέτει επίσης κλείδωμα ρόδας συντονισμού και πλήκτρων, ενδεικτικό εκπομπής/λήψης, αλφαριθμητική οθόνη, λειτουργία αυτόματου σβησίματος και κωδικοποιητή CTCSS για πρόσβαση στους επαναλήπτες των 10m. Οι υποδοχές μικροφώνου, ακουστικών και εξωτερικού ηχείου βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του πομποδέκτη για εύκολη πρόσβαση. Διαθέτει επίσης μεγάλο εσωτερικό ανεμιστήρα ψύξης ελεγχόμενο από την θερμοκρασία και σύστημα προστασίας από υψηλό λόγο στάσιμων κυμάτων (SWR).

Στην λειτουργία SDRο πομποδέκτης ελέγχεται πλήρως από ηλεκτρονικό υπολογιστή με την χρήση του προαιρετικού interface ERW-7 και δύο απλών stereo καλωδίων με βύσμα 3.5mm για τις απαραίτητες συνδέσεις με την κάρτα ήχου. Το λογισμικό για τον έλεγχο και λειτουργία του πομποδέκτη σαν SDRτο προσφέρει δωρεάν η Alinco από την διεύθυνση http://www2.plala.or.jp/hikokibiyori/soft/kgtrx/kgtrxe.zip

Το kgtrx είναι ένα καλογραμμένο πρόγραμμα για υπολογιστή που δεν χρειάζεται καμία εγκατάσταση αφού αποτελείται από ένα και μόνο εκτελέσιμο αρχείο. Οι βασικές λειτουργίες που επιτελεί είναι ουσιαστικά τρεις. Αποδιαμόρφωση του λαμβανομένου σήματος, διαμόρφωση του εκπεμπόμενου σήματος και έλεγχος των λειτουργιών του πομποδέκτη. Στο επάνω αριστερά μέρος της οθόνης υπάρχει η ένδειξη της στάθμης του λαμβανομένου σήματος. Έχει την μορφή γραμμής από μπάρες και για το μέγιστο σήμα η ένδειξη φτάνει το 9+60. Η εισαγωγή συχνότητας γίνεται από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή και η μεταβολή πάνω κάτω γίνεται είτε από την ρόδα του ποντικιού είτε με απευθείας επιλογή με αριστερό κλικ επάνω στην απεικόνιση ανάλυσης φάσματος που υπάρχει κάτω από τον πίνακα με τις λειτουργίες του προγράμματος. Υπάρχουν διαθέσιμες πολλές επιλογές που μας επιτρέπουν να επιλέξουμε το βήμα συντονισμού, το εύρος διέλευσης των φίλτρων στην μέση και στις ακουστικές συχνότητες αλλά ακόμα και να εγγράψουμε στον δίσκο όλη την δραστηριότητα στο φάσμα των 48 KHzπου καλύπτει ο αναλυτής φάσματος στην οθόνη του προγράμματος.

DX-SR9-5 

Το AlincoDX-SR9 είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα της νέας γενιάς πομποδεκτών που συνδυάζουν κυκλώματα κλασσικής τοπολογίας με δυνατότητες εκτέλεσης εξελιγμένων λειτουργιών με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το χαμηλό του κόστος η ευκολία χειρισμού σε λειτουργία κλασσικού πομποδέκτη και οι πάρα πολλές επιπλέον λειτουργίες που προσφέρει σε λειτουργία SDR το κάνουν ελκυστικό για όποιον θέλει να αποκτήσει ένα μηχάνημα ικανοποιητικής απόδοσης αλλά και όποιον θέλει να πειραματιστεί συνδυάζοντας το με ηλεκτρονικό υπολογιστή και τα άπειρα προγράμματα που προσφέρονται για ρυθμίσεις και βελτιώσεις του λαμβανόμενου και εκπεμπόμενου ήχου.

Χαρακτηριστικά:

 

Γενικά για όλα τα μοντέλα DX-SR9

Διαμορφώσεις Λειτουργίας

J3E (USB, LSB), A3E (AM), A1A (CW), F3E (FM)

Σύνθετη αντίσταση κεραίας

50ohm μη ισοσταθμισμένη

Σταθερότητα συχνότητας

+/-1ppm

Τάση λειτουργίας

13.8V DC +/-15% (11.7 έως 15.8V DC)

Μέθοδος γείωσης

Αρνητική γη

Κατανάλωση ρεύματος

Λήψη: 1.0A(max.) | 0.7A(φιμωμένος από το squelch)
Εκπομπή: 20A

Θερμοκρασία λειτουργίας

-10Co ~ 60Co (+14F ~ +140F)

Διαστάσεις

240(w) x 94(h) x 255(d)mm (Δεν περιλαμβάνονται οι προβολές)
(9.45"(w) x 3.7"(h) x 10"(d)
240(w) x 100(h) x 293(d)mm
(9.45"(w) x 3.94"(h) x 11.54"(d)

Βάρος

Περίπου 4.1kg (144.6oz)

Πομπός

Ισχύς Εξόδου

SSB, CW, FM: 100W(Υψηλή) – 10W (Χαμηλή) 1W (πολύ-χαμηλή)
AM: 40W(Υψηλή) – 4W (Χαμηλή) - 0.4W (πολύ χαμηλή)

Σύστημα Διαμόρφωσης

SSB: ισοσταθμισμένη διαμόρφωση
AM: διαμόρφωση χαμηλής ισχύος
FM: διαμόρφωση αντίδρασης

Παρασιτικές εκπομπές

Λιγότερο από -50dB (Λιγότερο από -45dB στα 30m)

Καταστολή φέρουσας

Περισσότερο από 40dB

Ανεπιθύμητη πλευρική

Περισσότερο από 50dB(1KHz)

Μέγιστη απόκλιση FM

+/-2.5KHz

Δέκτης

Κύκλωμα λήψης

Διπλής μετατροπής υπερετερόδυνος

Ευαισθησία

SSB: (0.15 έως 1.8MHz) 0dBu(1uV)
CW: (1.8 έως 30MHz) -12dBu(0.25uV)
AM: (0.15 έως 1.8MHz) +20dBu(10uV)
AM: (1.8 έως 30MHz +6dBu(2uV)
FM: (28 έως 30MHz) -6dBu(0.5uV)

Μέση συχνότητα

1η 71.75MHz 2η 455KHz

Επιλεκτικότητα

SSB, CW, AM(narrow): 2.4KHz/-6dB 4.5KHz/-60dB
AM, FM: 6KHz/-6dB  18KHz/-60dB
-6dB: 6KHz or more
-60dB: 16KHz or less (NFM)

Λόγος απόρριψης παρασιτικών εκπομπών και ειδώλων

Περισσότερο από 70dB

Ισχύς εξόδου Ήχου

Περισσότερο από 2.0W(8ohm με 10% Ολική Αρμονική Παραμόρφωση)

Περιοχή μεταβολής RIT

+/-1.2KHz

 

 

DX-SR9T
(ΗΠΑ/ΚΑΝΑΔΑΣ)

DX-SR9E
(Ευρώπη και άλλες περιοχές )

Σύνθετη αντίσταση μικροφώνου

2ΚΩ

Κάλυψη συχνοτήτων(Εκπομπή)

160m band
(1.8MHz)

1.80000 - 1.99999MHz

1.80000 - 1.99999MHz

80m band
(3.5MHz)

3.50000 - 3.99999MHz

3.40000 - 3.99999MHz

*60m band
(5.3MHz)

5.33050MHz
5.34650MHz
5.36650MHz
5.37150MHz
5.40350MHz

-

40m band
(7MHz)

7.00000 - 7.29999MHz

6.90000 - 7.49999MHz

30m band
(10MHz)

10.10000 - 10.14999MHz

9.90000 - 10.49999MHz

20m band
(14MHz)

14.00000 - 14.34999MHz

13.90000 - 14.49999MHz

17m band
(18MHz)

18.06800 - 18.16799MHz

17.90000 - 18.49999MHz

15m band
(21MHz)

21.00000 - 21.44999MHz

20.90000 - 21.49999MHz

12m band
(24MHz)

24.89000 - 24.98999MHz

24.40000 - 25.09999MHz

10m band
(28MHz)

28.00000 - 29.69999MHz

28.00000 - 29.99999MHz

 

Στάνταρ αξεσουάρ

 

 • Μικρόφωνο EMS64 (SR9E/SR9T:Δυναμικό)
 • Καλώδιο τροφοδοσίας
 • Άγκιστρο μικροφώνου EBC-7

 • Προαιρετικά αξεσουάρ

 

 • Αυτόματο αντένα τιούνερ EDX-2
 • Κιτ απομακρυσμένου ελέγχου EDS-17 ( περιλαμβάνει 5μέτρα καλωδίου, βάση στήριξης της πρόσοψης, κάλυμμα της συσκευής και βίδες παξιμάδια κλπ)
 • Μικρόφωνο βάσης EMS-14
 • Τροφοδοτικό συνεχούς τάσης DM330MV.

 

Πομποδέκτες Βάσεως, Φορητοί Πομποδέκτες, Δέκτες, CB Radio, PMR, Scanners, Ραδιόφωνα, Κεραίες φορητών ασυρμάτων, Κεραίες Βραχέων, Κεραίες VHF/UHF, Κεραίες Αυτοκινήτου VHF/UHF, Κεραίες λήψης, Κεραίες CB, Antenna Tuners, Τροφοδοτικά, Diamond Antennas, Comet Antennas, Cushcraft, Alinco, Icom, Yaesu, Kenwood, Polmar, Tyt, Wouxun, Baofeng, MFJ

Cushcraft
Cushcraft

 

κατασκευή dynamicsite.gr
powered by: dynamicsite